Tibor& dmla – Stiletto (Album Stream) - DMT NEWS

Breaking News

Tibor& dmla – Stiletto (Album Stream)

Mogli su me zaustavit, sad je kasno, puštam korijen;
Zašto ić’ po krunu kad mi ju možeš donijet?

U novi album Borti uletava blitzkrieg style – tvrdo, direktno, samouvjereno i naravno, bez ikakve najave. Album Stiletto ugledao je svijetlo dana bez da je itko znao da će izaći, baš kao njegov prethodnik Pacino 5, dok ono što ih primarno razlikuje je sam odabir producenata.

Naime, još od najranijih dana, većinu Tiborovih tekstova začinili su instrumentali pod Flowdeep palicom. Ovaj put glazbu potpisuje njegov protégé dmla, kako bi rekli, Flowdeep u malom, koji opet ima dovoljno osobnog stila da ne ispada kao copycat. I baš naprotiv, mladi beatmaker iz Pule pokazao je fin šmek u produkciji i time pečatirao svoj prvi LP projekt. Bitovi su i dalje u nešto tamnijoj strani produkcije, ali s malo više jazzy utjecaja i različitosti u detaljima, no generalno se osjeti inspiracija iz Flowdeep tehnike. Tibor se, naravno, toga hvata objeručke da bi svoju nepresušnu inspiraciju prenio u malo drugačijoj atmosferi koju Flowdipara nikad ne bi želio isfurati. Ista platforma, ali opet drugi nivo.

Teme u lirikama klasično variraju, pa se opet teško može uperiti prstom i reći “ovdje repa točno o tome”. Tibor trči okolo naokolo i hvata se raznih tematika u hodu, tako da se stiče dojam kao da se lirički svaka traka nadovezuje na drugu. Kako inspiracije puknu povodom raznih događaja i situacija svakodnevnice, on to prenese na papir i onda na beat. Odličnih rima, igre riječi, dosjetki i punchline-ova ne nedostaje, uz gostujuće repere kojih ukupno ima osam. Svako od njih se baš fino uklapa u priču albuma, ali stvar koja mi se posebno ističe, barem što se gostovanja tiče, je stvar TDK Cypher 2021. Dobro odabrani gosti često znaju biti ključni u finalnom sudu nekog projekta, u čemu Tibor također nije omanuo.

Da skratim priču, Stiletto je album koji me je ugodno iznenadio, kako s liričke, tako i sa instrumentalne strane. Prateći radove dmle, Tibor je osjetio da će mu njegov beat making stil odlično sjesti na njegove ideje. Tako je i bilo, te je dmla profi ispratio priču, uz što se obavezno mora spomenuti da je mladi puležan uz aranžmane i produkciju također zaslužan za sav mixing. Ovakvih kolabova mora biti više, def.

Naravno, naš reper iz Kvatrića ne bi bio to što je da uz objavu albuma nije roknuo i prateći spot, koji je u ovom slučaju za traku Top 3, tako da uz full album dostavljamo link i na prvi single.

Tracklist:

01 ∙ PSA
02 ∙ Sjenoboks 2 feat. Avangarda
03 ∙ ’04 Ksona
04 ∙ Mob feat. Zijo Kalifata
05 ∙ Gori Gori
06 ∙ Znanje feat. Zimski
07 ∙ Top 3
08 ∙ Targovishte feat. Frimo
09 ∙ Portal
10 ∙ Teret feat. Grba FM
11 ∙ 24 FPS
12 ∙ TDK Cypher 2021 feat. AGC, Noti Limun, Burky
13 ∙ As U Rukavu
14 ∙ Sve Na Svoje

The post Tibor& dmla – Stiletto (Album Stream) appeared first on Blackout Hip Hop.

#DmtDaily



Music

via https://www.DMT.NEWS

RetroFlava, Khareem Sudlow